Članki

Člani ekipe Sportac bomo objavljali izbrane teme s širšega področja športa – od kondicijske priprave, vadbe po poškodbi, športne psihologije, prehrane in fizioterapije. Ker je naštevanje avtorjev in surovo povzemanje vsebine člankov in knjig lahko zelo dolgočasno in v nasprotju z dinamičnim življenjem športnikov, bomo poskušali vsebine predstaviti na bolj zabaven način. Na NAŠ način. Podkrepljeno s primeri in zgodbami. Naš cilj je približati stroko vsakodnevnemu športnemu navdušencu in izobraževati športnike in trenerje. Poskusili bomo zadeti žebljiček na glavo in jasno predstaviti bistvo izbrane teme. Tako, da bo jasno še vaši stari mami.

Članki so razdeljeni v šest segmentov, ki se dotikajo vseh področij tekmovalnega športa. Vsak segment nosi tudi svoje skrbno izbrano ime:

  • TELOVADNICA se dotika kondicijske priprave športnikov,
  • STRANSKA ČRTA predstavlja vadbo po poškodbi,
  • TERAPEVTSKA MIZA je namenjena objavam vezanih na fizioterapijo,
  • TRIBUNA zastopa športno psihologijo

Predlagamo, da si ogledate posamezne segmente in kar pričnete s prebiranjem najnovejših člankov. Upamo, da boste ob prebiranju zares uživali in se naučili česa novega.

TELOVADNICA | Kondicijska priprava

Telovadnica predstavlja prostor, kjer želimo izboljšati svoje sposobnosti. Zato je ime najbolj primerno za segment, ki bo zajemal kondicijsko pripravo športnikov. 

V omenjenem segmentu bo mogoče prebrati vse o področju kondicijske priprave, izboljšanju osnovnih motoričnih sposobnosti kot so moč, hitrost, vzdržljivost in gibljivost ter ohranjanju zdravja športnika.

Pokaži TELOVADNICO.

Za stransko črto se nahajamo v času okrevanja po poškodbi. ˝Stranska črta˝ predstavlja segment, ki bo namenjen vadbi po poškodbah.

V segmentu bomo posvetili pozornost člankom o vrstah in mehanizmih poškodb ter kako zagotoviti ustrezno in učinkovito vadbo po poškodbah. 

Pokaži STRANSKO ČRTO.

 

Na terapevtski mizi se znajdemo neposredno po poškodbi. Ime ˝Terapevtska miza˝ nosi segment, ki bo posvečen obravnavi poškodb in  fizioterapije športnikov.

V omenjenem segmentu boste lahko prebrali o fizioterapevtskem delu, nasvetih glede poškodb, kako poteka njihova sanacija in kako jih preprečiti.

Pokaži TERAPEVTSKO MIZO.

Tribuna je prostor, kjer potekajo športne debate in ponuja osebne zgodbe športnikov. ¨Tribuna¨ predstavlja segment, ki bo posvečen športni psihologiji in izpovedim športnikom. 

V segmentu boste lahko izvedeli kako se ustrezno pripraviti na veliko tekmo, kako se umiriti ter kako zagotavljati ustrezno motivacijo celotno sezono. Ponudili bomo tudi poglede znanih športnikov in trenerjev.

Pokaži TRIBUNO.