Storitve

Stari slovenski pregovor pravi – ¨brez dela ni jela.¨ Če z vsebino člankov skrbimo za izobraževanje, je le prav da ponudimo naše znanje in izkušnje, kjer je najbolj pomembno. Sportac ponuja spodaj naštete storitve za športnike, ki si želijo razvoja, izboljšanje počutja ali doseganje vrhunskega rezultata. Pri svoji ponudbi želimo zagotoviti športniku celostno ponudbo, ki bo omogočala vse storitve na enem mestu.  Sportac vključuje strokovnjake iz različnih področij, ki združujejo svoje znanje v korist svojih športnikov.

Ne glede na šport, se zavedamo, da je za doseganje optimalnega rezultata potrebna individualna obravnava športnika.  Upoštevamo njegove sposobnosti ter cilje ter temu ustrezno izoblikujemo prilagojen načrt vadbe.  

 

Trening nogometašev

Ob spremljanju mojstrov okroglega usnja in njihove kohezije na igrišču, nam velikokrat ne preostane drugega kot otroško občudovanje. Kako lahko nekdo tako dobro obvlada svoje telo, žogo in hkrati še nasprotnika? Mojstrovina. Nogomet zahteva pravšnjo mero hitrosti, eksplozivnosti, vzdržljivosti in več mentalnih sposobnosti, kot so predvidevanje, koncentracija in natančnost.

Če želiš izvedeti več o naših treningih nogometašev, klikni na to povezavo

Kondicijska priprava športnikov

Športniki so atleti. Hitri, močni, eksplozivni, vzdržljivi in mobilni. Kombinacija različnih motoričnih sposobnosti, uglašenih kot instrumenti orkestra Big Band RTV Slovenije. Te sposobnosti v veliki meri razvijajo s treningi svojega športa. Ne pa v celoti. Ne moreš postati hitrejši, če ne treniraš hitrosti. Ne moreš postati močan, če ne dviguješ uteži…

Če želiš izvedeti več o naših treningih za kondicijsko pripravo športnikov, klikni na to povezavo.

Vadba po poškodbi

Rrrssskk v gležnju, pokkkk v kolenu ali ostra, pekoča bolečina v rami. Samo en napačen korak, en duel z nasprotnikom, en nesiguren pristanek na nogah, en trenutek nepazljivosti, nezadostna fizična pripravljenost, utrujenost, kombinacija vsega naštetega ali pa le nesrečen splet okoliščin, vodijo k športnim poškodbam. Te so – hočeš ali nočeš – sestavni del športa. 

Če želiš izvedeti več o naših treningih po poškodbi, klikni na to povezavo

Posvet s psihologom

Velikokrat naletimo na odpor športnikov (ali njihovih bližnjih) v povezavi sodelovanja s psihologom:  ˝Zakaj bi ga jaz potreboval?˝ je eden izmed pogostih vprašanj. Zapostavljati pomen ustrezne psihološke priprave bi bilo podobno kot bi rekli, da pri vožnji z avtomobilom ne potrebujemo volana. 

Če želiš izvedeti več psihološkem svetovanju, klikni na to povezavo