Kondicijska priprava športnikov

 

Športniki so atleti. Hitri, močni, eksplozivni, vzdržljivi in mobilni. Kombinacija različnih gibalnih sposobnosti, uglašenih kot instrumenti orkestra Big Band RTV Slovenije. Te sposobnosti v veliki meri razvijajo na treningih svojega športa, vendar ne v celoti. Ne moreš postati hitrejši, če ne treniraš hitrosti. Ne moreš postati močan, če ne dviguješ uteži. Simpl ko pasulj. Če biološki faktor določi potencial, ki ga posameznik nosi v svojem genskem zapisu za določeno sposobnost, trening predstavlja izkoristek tega potenciala. Več kot treniramo določeno sposobnost, večji bo naš izkoristek. Poenostavljeno – lahko imaš potencial, da si najhitrejši človek na zemlji, a če ne treniraš hitrosti, boš hiter le na nedeljski rekreaciji. Na različne sposobnosti lahko vplivamo v različni meri. Ključno je prepoznati najpomembnejše za potrebe športa in potrebe športnika.

Sportac ponuja celovito analizo športnika in načrtovanje ustrezne kondicijske priprave. V pogovoru izpostavimo želje in cilje posameznika, preverimo njegovo dosedanjo športno obremenitev in opravimo analizo gibalnih sposobnosti. Temu primerno pripravimo načrt, ki ustreza športnikovim trenutnim zmožnostim in hkrati omogoča direktno doseganje postavljenih ciljev. Trenerji se prilagodimo športnikovim potrebam ter preostalim obveznostim (šola, študij, treningi v klubu, itd.).

V sklopu kondicijske priprave se osredotočamo na naslednje sposobnosti:

  • moč in jakost
  • hitrost in agilnost
  • vzdržljivost
  • koordinacija
  • ravnotežje in stabilnost
  • mobilnost

Naši trenerji prihajajo z različnih področij športnega treniranja in ponujajo edinstveno kombinacijo znanj in izkušenj. Saj veste… Več glav, več ve.

Čeprav si jih vsi želimo, bližnjic ni. Obstaja le trdo delo. Če želiš izvedeti več o našem pogledu na kondicijsko pripravo, si lahko ogledaš našo TELOVADNICO. V kolikor pa želiš izkusiti naše treninge, pa se prijavi preko kontaktnega obrazca spodaj.