Trening nogometašev

 

Naaaaaaa fuzbal me pust, na fuzbal me pust, ljub’ca moja zlata! Sej veš, najpopularnejša igra na svetu? Tam kjer 11 igralcev skuša žogo zabiti nasprotni ekipi v gol? Messi in Ronaldo?

Ob spremljanju mojstrov okroglega usnja in njihove kohezije na igrišču, nam velikokrat ne preostane drugega kot otroško občudovanje. Kako lahko nekdo tako dobro obvlada svoje telo, žogo in hkrati še nasprotnika? Mojstrovina. Nogomet zahteva pravšnjo mero hitrosti, eksplozivnosti, vzdržljivosti in več mentalnih sposobnosti, kot so predvidevanje, koncentracija in natančnost. Da dosežeš to, enostavno gledaš TV in pride samo od sebe. Aja, ne. Zato je seveda potreben konstanten in učinkovit trening.

Sportac nogometašem ponuja možnost individualnih treningov ali treningov v manjših skupinah, posvečenih specializirani pripravi nogometaša. Treningi so posvečeni izboljšanju tehnično-taktičnih elementov nogometne igre glede na posamezne značilnosti igralca in njegovega igralnega položaja. Naši trenerji imajo PRO izobrazbo in vrsto let izkušenj v različnih slovenskih nogometnih klubih, za nogometaše pa pripravijo dodelan individualni načrt glede na želje in cilje posameznika. Sprejemamo nogometaše z dopolnjenim 11. letom starosti, saj je mnenje akademije, da prezgodnja specializacija (torej specifični nogometni trening) ni smiseln za otroka in na dolgi rok ne prinaša pozitivnih rezultatov. Starši, za to bo čas še kasneje.

V sklopu nogometnih treningov se osredotočamo na naslednje nogometne sposobnosti:

  • tehnično – taktične sposobnosti
  • specifična kondicijska priprava nogometaša
  • razvoj osnovnih motoričnih sposobnosti

V kolikor si želiš izkusiti naše nogometne treninge, se prijavi preko kontaktnega obrazca.