Vadba po poškodbi

Rrrssskk v gležnju, pokkkk v kolenu ali ostra, pekoča bolečina v rami. Samo en napačen korak, en duel z nasprotnikom, en nesiguren pristanek na nogah, en trenutek nepazljivosti, nezadostna fizična pripravljenost, utrujenost, kombinacija vsega naštetega ali pa le nesrečen splet okoliščin, vodijo k športnim poškodbam. Te so – hočeš ali nočeš – sestavni del športa. Športniki med svojo rutino proizvajajo ogromne sile na telo, ki lahko zaradi enega ali več zgoraj naštetih faktorjev vodijo v predčasen konec sezone ali pa celo kariere. 

Poškodbe so lahko akutne ali kronične, lažje ali hujše, vendar skoraj vedno obstaja pot do popolnega okrevanja in vrnitve v šport. Tako kot pri kondicijski in specifični pripravi športnika, tudi pri rehabilitaciji ne obstajajo bližnjice. Naše kineziologinje se poškodb lotijo zelo sistematično in poskrbijo, da je vrnitev v šport varna in se zgodi, ko je športnik stoodstotno pripravljen na to.

Kineziološka vadba po poškodbi vključuje: 

  • posvet s kineziologom,
  • oceno gibljivosti in moči,
  • oceno trenutne gibalne zmožnosti,
  • vadba za povrnitev polne gibljivosti in moči,
  • specifična vadba za vrnitev v šport. 

V kolikor vas pri gibanju omejuje kakršnakoli akutna ali kronična poškodba, izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na kineziološko obravnavo športnika.